We hebben 12 gasten online
Home

collage 1

Afgelopen weekend werd in de turnhal in Hellevoetsluis de Regiowedstrijd georganiseerd voor de 4e divisie turnsters uit Zuid-Holland-Zuid. Voor 13 selectieturnsters van Holle Mare waren het spannende dagen! Als zij hoog genoeg eindigen plaatsen zij zich voor de Districtwedstrijd. Op zaterdagavond begonnen de Senioren Yvet, Jolien en Esmee. Yvet had een goede wedstrijd zonder hele grote fouten. Op haar favoriete toestel blonk zij uit met een 3e plaats op dat toestel. Jolien haar favoriete toestel is en blijft balk en ook nu liet zij dat weer zien. Op dit toestel werd Jolien namelijk 3e. Terwijl bij Esmee vloer haar favoriete toestel is. Zij werd 4e op vloer. Helaas ging balk wat minder. Uiteindelijk is Yvet 10e geëindigd, Jolien 12e en Esmee 16e. In deze ronde is Yvet door naar de Districtwedstrijd en staat Jolien reserve. Ook Emma, Elisah en Lisa waren die avond van de partij. Niet om zelf te turnen, maar om de wedstrijdorganisatie te helpen met het heen en weer brengen van jurybriefjes. Goed gedaan meiden!

 Collage 2

Op de vroege zondagochtend waren Daphne, Micky en Sam aan de beurt. Daphne had zo een dag dat alles lukte met als hoogtepunt een supermooie brugoefening. Zij is op dit toestel ook de beste van de categorie! Micky heeft ook 3 goede toestellen geturnd. Helaas ging brug wat minder waardoor zij op dat toestel wat punten heeft verloren. Wat voor Micky geldt, dan geldt eigenlijk ook voor Sam. Zij heeft het ook laten liggen op brug. Wel heeft Sam voor het eerste op een wedstrijd half in – half uit gedaan op de pegasus. Heel goed gedaan Sam! Op brug gaan Micky en Sam nog heel hard op oefenen zodat dat de volgende keer ook goed gaat. Alle 3 de meisjes zijn op de balk blijven staan, waardoor wij binnenkort door Jolien worden getrakteerd op taart! Uiteindelijk miste Daphne op 0,3 punten een medaille met een 5e plaats. Wel is zij door naar de Districtfinale en staat Micky eerste reserve. Sam is net achter Micky op een 10e plaats geëindigd.

 

In de tweede ronde waren Tess, Myrna, Jill en Julia aan de beurt. Voor deze meisjes was het extra spannend, want zij hadden nog nooit een vrije oefening gedaan op een wedstrijd. Tess heeft een hele mooie wedstrijd geturnd. Zij heeft een hele mooie brugoefening gedaan en is als 4e geëindigd op de vloer. Myrna had, op de brug na, ook een superwedstrijd. De balk ging zo goed dat zij zelfs op dit toestel op de eerste plaats is geëindigd! Net als bij Myrna ging bij Jill de brug ook niet zo goed, maar de balk wel. Na Myrna is Jill als 2e geëindigd op de balk. Het enthousiasme en plezier spatte van de vrije oefening van Jill af en dat vind de jury altijd leuk om te zien. Heel goed gedaan! Julia heeft weleens wat moeite met de rol achterover, maar nu ging haar hele oefening heel erg netjes en gespannen en had zij zelfs een rol achterover met rechte armen! Julia had hetzelfde cijfer als Tess op de vloer, dus ook Julia is ook op de 4e plaats geëindigd op dit toestel. Van de 38 meisjes is Tess 14e geworden, Myrna 16e, Jill 21e en Julia 26e.

 

Daarna was het de bedoeling dat Lisa mee zou doen. Helaas was zij ’s nachts ziek geworden en kon niet deelnemen. Hopelijk is zij op tijd beter om mee te doen met de Clubkampioenschappen van aanstaande zaterdag!

 

Als allerlaatste waren Emma en Elisah aan de beurt. Zij hebben een heel weekend gewacht en nu waren zij eindelijk aan de beurt. De wedstrijd begon voor hun op vloer en dat is voor Emma haar supertoestel! Zij is dan ook op de 3e plaats geëindigd op de brug. Verder heeft zij een strakke balkoefening geturnd. Bij Elisah lukte zowaar de koprol op de balk met het inturnen. Helaas lukte het niet bij wedstrijd, maar zij heeft wel laten zien dat ze het kan! Allebei de meisjes hebben een goede en nette wedstrijd geturnd en je zag dat zij alweer vooruit waren gaan als je hun oefengingen vergelijk met die van de turncompetitie. Emma is als 17e geëindigd en Elisah als 20e.

 

Alle meisjes hebben op deze wedstrijd mooie dingen laten zien en ze mogen trots zijn op hun prestaties! Met Yvet en Daphne en de reservemeisjes Jolien en Micky gaan we weer werken naar de Districtwedstrijd op 10 mei.

 

Heb je deze wedstrijd gemist, maar wil je deze turnsters wel in actie zien? Kom dan aanstaande zaterdag naar onze Clubkampioenschappen! Vanaf 13.00 uur komen de selectieturnsters in actie. Vanaf 15.30 uur zijn de recreatieturnsters en – turner aan de beurt.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen