We hebben 15 gasten online
Home

 

 

DSC06103

DSC06118

Afgelopen zaterdag was het zo ver: de laatste turncompetitie in Rozenburg. Voor een aantal meiden was dit extra spannend, omdat ze er goed voor stonden.

Bij de selectieturnsters waren als eerste de Instappers Myrna, Tess, Jill en Julia en de Pupillen II Emma en Elisah aan de beurt. Myrna heeft bij deze laatste wedstrijd aan de juryleden en het publiek laten zien wat ze kan! Het ging erg goed op alle toestellen en heeft van de Instappers van Holle Mare de hoogste score behaald tijdens deze competitie. Waar Myrna een goede dag had, had Tess een beetje een pechdag. Wel heeft zij een mooie rol voorover tot hoekhang laten zien op de brug. Daar moet je heel sterk voor zijn en dat is onze Tess! Jill bleef tijdens de balkoefening met de koprol op de balk staan. Goed gedaan Jill! Ze ging wel de verkeerde kant op tijdens haar oefening, maar dat heeft ze prima opgelost door er aan de andere kant van de balk af te springen. Julia gaat ook iedere wedstrijd weer vooruit en ook deze keer heeft Julia het goed gedaan. Ze had een hele nette balkoefening en ze heeft voor het eerst tijdens de wedstrijd een salto gedaan op de plankoline.

 

\Emma en Elisah hebben tijdens deze turncompetitie laten zien wat ze kunnen. Elisah had een mooie vloeroefening en Emma had een hele goede brugoefening. Ook op balk kunnen zij allebei heel netjes turnen. Lisa (Pupil I) begon haar wedstrijd met een hele goede overslag over de kast en een salto op de plankoline. Verder heeft zij een nette wedstrijd geturnd, al was zij soms wat dingetje vergeten. Ook Micky, Daphne en Sam (Jeugd I) hebben het weer goed gedaan! Micky heeft deze turncompetitie heel constant geturnd. Deze keer heeft zij voor het eerst tik-tak gedaan op de vloer! Wel een klein foutje op balk, maar dat heeft zij gecompenseerd met een mooie brug en sprong. Daphne staat als een huis op de balk. Ook deze wedstrijd bleef zij op de balk staan net als de andere twee wedstrijden! Sam heeft een strakke vloeroefening laten zien en ook deed zij een hele hoge salto van de brug.

Als laatste waren onze Senioren Jolien, Yvet en Esmee aan de beurt. Zij stonden er goed voor en het was erg spannend want de concurrentie is erg sterk. Net als Daphne staan Jolien en Yvet als een huis op de balk. Zij zijn er ook op alle 3 de wedstrijden op gebleven! Esmee had helaas wat last van haar voet waardoor zij niet voluit kon turnen op deze wedstrijd. In deze categorie waren 4 medailles te verdelen. Jolien en Esmee waren net buiten de medailles gevallen met een 5e en 6e plaats. Yvet mocht een zilveren medaille ophalen voor een mooie 2e plaats. Gefeliciteerd Yvet! Over 2 weken vinden de toestelfinales plaats voor de selectieturnsters. De beste turnsters zullen daar strijden om de medailles per toestel in de turnhal in Hellevoetsluis.

Bij de recreatie begon Senna en zij heeft weer een goede wedstrijd geturnd. Vooral balk en mat gingen erg goed. Ze heeft daar hoge punten op gescoord. Daarna was Zoë aan de beurt. Zoë heeft het de vorige wedstrijd erg goed gedaan en hierdoor was er een medaillekans voor haar. Ze heeft een goede wedstrijd geturnd. Ze bleef netjes op de balk staan en ze liet een hele mooie handstand-platval laten zien, wat werd beloond met 12.6 punten. Helaas was de concurrentie toch net iets te sterk. Zoë is op een 6e plaats geëindigd.

Hierna waren Demi, Britt, Lia, Mariska en Linette aan de beurt. Demi traint hard, maar helaas komt het tijdens de wedstrijden er nog niet helemaal uit. Toch mag ze trots op zichzelf zijn! Vooral de handstand-platval ging goed tijdens deze wedstrijd en ze scoorde 12.4punten. Britt haar favoriete onderdeel is de mat. Dit ziet de jury ook en zij scoort 12.5 punten op dit onderdeel. Lia had een supergoede brugoefening met mooie hoge zwaaien en dit werd beloond met 13.1 punten. Mariska doet het erg goed, maar tijdens de vorige twee wedstrijden was dit nog niet helemaal te zien aan de cijfers. Tijdens de laatste wedstrijd was dit gelukkig wel het geval en scoort ze meer dan 50 punten! Linette had het tijdens de eerste twee wedstrijden al erg goed gedaan en stond op een medailleplaats. Linette doet het vooral erg goed op balk. Ze is niet bang en springt lekker hoog op de 10 cm brede balk. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat ze een bronzen medaille mocht ophalen voor een mooie 4e plaats.

Als laatste waren Anna, Floor en Roxane aan de beurt. Anna had 1 wedstrijd gemist door ziekte. De andere wedstrijd was goed gegaan, waardoor er misschien nog een medaille in zat. Anna had een goede dag en turnde alles heel netjes. Dit werd beloond met hoge cijfers. Toen was het nog even afwachten op de prijsuitreiking. Floor en Roxane hadden de avond ervoor een schoolfeest gehad. Dit was toch wel een klein beetje te merken, de meiden waren toch nog wel moe. Floor had de vorige wedstrijden al goed gedaan en stond op een medailleplaats. Tijdens de prijsuitreiking mochten Anna en Floor een mooie bronzen medaille ophalen. Anna voor de 3e plaats en Floor voor een mooie 4e plaats. Goed gedaan meiden!

 

Alle foto's die gemaakt zijn, kan je vinden in het digitale foto-album
Laatst aangepast (maandag, 02 december 2013 08:48)

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen