We hebben 9 gasten online
Home

2-11-13

Afgelopen zaterdag 2 november heeft de eerste wedstrijd plaats gevonden van de Turncompetitie 2013 van rayon Voorne-Putten & Rozenburg. Deze serie van drie wedstrijden startte in De Meander in Oostvoorne.

Senna J. was als eerste aan de beurt bij de recreatiemeisjes. Ze had hard geoefend en heeft het heel goed gedaan. Vooral op de mat turnde ze erg netjes met een mooie handstand. Toen Senna haar oefeningen had gedaan was Zoë aan de beurt. Zij had er zin in maar er waren ook zenuwen. Op sprong deed ze voor het eerst een handstandplatval op een wedstrijd. De zenuwen waren nergens voor nodig, want ze liet een hele mooie sprong zien!

Daarna waren Demi, Linette, Mariska, Britt en Lia aan de beurt. Dit is een erg gezellige groep meiden die elkaar goed steunen als het even niet lukt. Demi heeft goed haar best gedaan en heel netjes gewerkt. Helaas wat pech op de brug. Linette turnde, net als altijd, ook deze wedstrijd weer heel netjes. Met haar sprong weet ze altijd hoog te scoren. Mariska had een goede dag waarin alles lukte. Vooral de balk ging erg goed, want ze bleef er op staan. Nu gaan we hard oefenen zodat Linette op de volgende wedstrijd kan doorhurken. Britt turnt altijd heel netjes en rustig en dit heeft ze vandaag ook gedaan. Op mat scoort Britt altijd hoge cijfers en ook vandaag liet ze zien dat dit toestel haar favoriet is. Lia heeft het goed gedaan op deze wedstrijd met hele hoge zwaaien aan de brug.

Als laatste waren bij de recreatie Roxane en Floor aan de beurt. Floor had een hele goede dag en alles ging zoals zij het zelf wilde. Ze zat er bijna op met de koprol op de balk, helaas viel ze er op het laatste moment toch af. De volgende wedstrijd gaan we er weer voor! Roxane was erg zenuwachtig en net als altijd was dit nergens voor nodig. Ze turnde heel netjes en heeft hoge punten gescoord.

 

Bij de selectie werd de spits afgebeten door de kleinste kanjers Myrna, Tess, Jill en Julia. Voor hen was het extra spannend, want zij deden voor het eerst mee aan deze grote wedstrijd. Myrna heeft het netjes gedaan, vooral op vloer kan zij erg goed uit de voeten. Tess heeft op alle toestellen netjes geturnd met een hele hoge salto op de sprong. Voor Jill was de brug extra spannend, omdat de borstwaartsom niet altijd lukt, maar gelukkig ging het met de wedstrijd juist heel goed! Ook heeft zij een hele mooie balkoefening gedaan. Julia was een beetje zenuwachtig voor de koprol achterover op de mat en de handstandplatval. Dit bleek achteraf nergens voor nodig want ze heeft aan de jury laten zien dat zij ook deze elementen heel goed beheerst!

Tegelijk met onze jongste meisjes waren de Jeugd-1 turnsters Sam, Daphne en Micky aan de beurt. Deze meisjes hebben al meer wedstrijdervaring, maar zijn nog steeds zenuwachtig bij een wedstrijd. Sam heeft een mooie vloeroefening laten zien met een super arabier-flickflack-flickflack! Daphne had een mooie balkoefening zonder er 1x af te vallen. Micky blijkt een echt springbeest te zijn geworden. Op sprong had zij hele mooie overslagen en ook op vloer liet zij mooie acrobatische series zien.

 

Halverwege de ochtend was het de beurt aan Lisa. Zij begon op balk en dat is voor de meeste turnsters niet fijn. Bij aanvang van de wedstrijd zijn de meisjes vaak het zenuwachtigst en voor je het weet dan wiebel je van de balk af! Gelukkig is onze Lisa een koele kikker en bleef zij op de balk staan! Ook op vloer, sprong en brug heeft zij geen grote fouten gemaakt en heeft zij een goede wedstrijd geturnd. In de middag waren Emma en Elisah aan de beurt. Deze toppers hebben een hele mooie brugoefening laten zien met hoge salto’s! Dat kon de jury ook waarderen, want beide meisjes kregen hoge cijfers.

 

Als laatste waren de Senioren Esmee, Jolien en Yvet een de beurt. Deze meiden hebben jarenlange ervaring en alle drie hebben zij een stabiele wedstrijd geturnd. Waar je de concurrentes fouten zag maken op brug, balk en vloer hebben deze meiden een hele stabiele wedstrijd geturnd. Alle drie bleven ze staan op de balk, dit komt niet vaak voor op een wedstrijd. Esmee bleef netjes staan na de streksalto ½ draai achterover op vloer en Jolien deed dat ook bij haar salto ½ draai voorover. Yvet had juist weer een hele stabiele balkoefening zonder veel wiebels.

 

Op het moment van schrijven, zijn de uitslagen nog niet bekend. Al met al was het een leuke dag waarbij alle meisjes veel mooie dingen hebben laten zien! Zij kunnen trots zijn op hun prestaties. De komende trainingen gaan zij samen met hun trainsters de puntjes op de i  zetten zodat de cijfers bij de 2e turncompetitie nog hoger zijn. Deze wedstrijd zal op 16 november plaatsvinden in Brielle.

 

De uitslag kunt u terug vinden bij "de uitslagen"