We hebben 9 gasten online
Home

Haagsche Bosan Cup 2013

Afgelopen zaterdag 22 juni en zondag 23 juni werd in Den Haag de Haagse Bosan Cup georganiseerd voor turnsters van de 3e, 4e en 5e divisie. Bij deze wedstrijd wordt er per toestel gestreden om medailles en krijgt de beste allround-turnster een echte cup! Tijdens deze eerste editie was Holle Mare Zwartewaal ook van de partij. Zaterdag was het de beurt aan Daphne, Nina en Kim. Zij zitten in de 3e divisie waarbij de concurrentie hevig is. In al het turngeweld hebben deze meisjes zich goed staande weten te houden. Daphne heeft een nette wedstrijd gehad. Ze had een superhoog cijfer, namelijk een 13,575 voor haar salto en overslag op sprong en voor het eerste lukte de stut 1/2 draai op een wedstrijd! Goed gedaan, Daphne! Nina had een hele mooie vrije oefening met een hoge salto, mooie sprongen en gespannen armen en benen wat werd beloond met een 11,500! Dit leverde een 7e plaats op bij dit toestel. Ook Kim heeft haar beste beentje voorgezet. Op de balk bleef ze er op met haar losse rol en handstand. Op vloer lukte haar series de laatste tijd niet zo goed. Gelukkig had ze op de wedstrijd de smaak te pakken en sprong zij een huizenhoge arabier-flickflack-salto en salto voorover. Kim heeft laten zien dat ook zij nog steeds vooruit gaat!

Op zondag waren onze kleine kanjers Myrna en Lisa en onze senioren Petra, Yvet en Esmee aan de beurt. Voor Myrna (en haar trainsters) was het een spannende dag. Voor het eerst had zij een “echte” turnwedstrijd buiten Zwartewaal waarbij ze een vrije oefening mocht doen op muziek. Myrna heeft het hartstikke goed gedaan! Met een hoge salto op sprong, mooie zwaaien op brug en een nette vloeroefening is zij 8e geworden van de 26 meisjes! Lisa is de afgelopen maanden erg vooruit gegaan. Met een mooie handstandplatval en salto op sprong en een strakke vrije oefening is zij 21e geworden van de 46 meisjes.

 

Als afsluiter waren Yvet, Petra en Esmee aan de beurt. Zij hebben deze keer laten zien dat ze alle 3 bij de top horen van de regio in hun niveau en hun leeftijdscategorie. Petra heeft een hele stabiele en nette wedstrijd geturnd en is op een keurige 7e plaats geëindigd. Klasse, Petra! Yvet en Esmee zaten lekker in hun vel en hebben heel wat medailles geoogst. Yvet was 1e op haar favoriete onderdeel brug en werd 2e op vloer. Esmee heeft op ieder toestel behalve brug een medaille behaald (2e op sprong, 1e op balk en 3e op vloer) en was ook over alle 4 de toestellen de beste turnster! Zij mocht dus de Haagse Bosan Cup mee naar huis nemen.

 

Judith en Esmee zijn apetrots op jullie prestaties. Goed gedaan, meiden!!!

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen