We hebben 26 gasten online
Home
9-2-2013

Afgelopen zaterdag vond de regiowedstrijd voor onze 4e divisie turnsters plaats in Hellevoetsluis. Als eerste mochten Stefanie en Sam (pupil 2) het spits afbijten. Voor Stefanie haar aller eerste grote wedstrijd wat altijd een beetje spannend is. Maar zoals zij haar vloeroefening turnde met zoveel enthousiasme en nette gespannen onderdeeltjes  merkte je daar helemaal niks van! Zelfs de koprol op de balk, wat zij een beetje lastig vond afgelopen weken, deed ze met zelfvertrouwen.

Sam was lekker druk deze ochtend: ze stuiterde van het ene naar het andere toestel wat super goed ging. Met een super brug oefening en een huizenhoge salto liet zij zien dat ze op dit toestel een streepje voor heeft! Helaas was de balk dit keer een beetje te smal voor Sam maar beide meiden mogen terug kijken op een geslaagde wedstrijd.

 

Emma en Elisah (pupil 1) mochten beginnen op sprong, wat zij beide een rottoestel vinden. Maar hier was helemaal niks van te merken met de wedstrijd met vier super sprongen begonnen zij de wedstrijd goed. De zenuwen waren dan ook gelijk verdwenen en de blijde gezichten kwamen tevoorschijn. Emma turnde een super salto van de brug en Elisah had geen één stopje! Als laatste toestel de mat, altijd even spannend op zo’n grote vierkante vloer en dan moet je nog naar de muziek luisteren ook. Beide hebben laten zien dat ze deze oefening door het vele oefenen zeker beheersen en dit was te zien, ze hadden er lol in! Het niveau in deze categorie was hoog maar Elisah en Emma hebben laten zien dat zij in dit niveautje horen door in het midden van het klassement te eindigen.

 

Na de pauze was het de beurt aan de grote dames. In twee banen tegelijk moesten Zoë (Jeugd), Jolien, Petra, Esmee en Yvet (Senioren) het opnemen tegen de zware concurrentie. Wat een enthousiasme straalde zij uit toen zij allemaal hun eigen gemaakte vloeroefening mochten laten zien. Vanaf de andere kant van de mat werd Zoë aangemoedigd door de senioren. Vol zelfvertrouwen liet ze haar oefening zien met mooie sprongen, flick-flack en salto! De senioren lieten met hoge salto’s en mooi afgewerkte oefeningen zien dat ze het zeker nog niet verleerd zijn. Sprong is voor al deze meiden geen probleem waardoor ze ook allemaal mooie cijfers hebben gehaald op dit toestel. Zoë, die sinds dit seizoen een super brugturnster is geworden, liet dit duidelijk zien met een hoge salto wat ze nog wel een beetje spannend vond maar hier niks van te merken was tijdens haar oefening. Jolien turnde haar eerste kip met rechte knieën, wat haar trainster nog niet vaak heeft gezien. En ook Esmee zat er op met de kip, helaas verliet zij de brug één keer te vroeg. Yvet en Petra turnde een doorgeturnde strakke oefening! Dan het laatste toestel en meest spannende toestel: de balk. Dit toestel is vaak bepalend voor een goede of slechte wedstrijd. De zenuwen kwamen dan ook wel een klein beetje naar voren. Met opgeheven hoofd hebben zij hun balkoefening geturnd, ook al verlieten sommige dames iets te vroeg de balk. Zoë liet zien dat zij afgelopen weken meer zelfvertrouwen op de balk heeft gekregen, met mooi afgemaakte onderdelen en een salto tot op haar voeten mag ze hier trots op zijn! Yvet mocht het spits afbijten op de balk en hoe: met een spagaatsprong door spagaat heen en met een glimlach van oor tot oor verliet zij dan ook de balk. Net als Esmee, iets te enthousiast aangemoedigd door Yvet vanaf de andere kant van de zaal liet zij zich niet afleiden, een super balkoefening! Met een strakke, nette en super wisselspagaatsprong-sissonne liet Jolien zien dat zij er ook wat van kan.

Met een goed gevoel werd de wedstrijd afgesloten. Yvet stond na deze ronde 1e, nu was het wachten op de laatste ronde van de dag tot de prijsuitreiking kon beginnen.

 

Wat blijkt Esmee, wat zij niet echt verwachtte werd genoemd tijdens de prijsuitreiking dat zij door mag naar de districtfinale! Yvet mocht zelfs het podium betreden zij werd 3e !! :) Op 25 mei zullen Esmee en Yvet hun best gaan doen op de districtfinale in Amsterdam.

 

Meiden van de 4e divisie jullie hebben super oefeningen laten zien, wij zijn trots op jullie.

 

De uitslagen kunt u terug vinden onder tabblad "Download" en dan uitslagen- selectie

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen