We hebben 26 gasten online
Home
Nina en Lisa 2-2-13

Afgelopen zaterdag 2 februari was de regiowedstrijd voor 3e divisie meisjes Instap (8-jarigen) en Jeugd (11 en 12 jarigen). Van onze vereniging deden Nina en Lisa de Wal mee. Al om 7.15 uur gingen we op weg naar Amsterdam. Nina mocht als eerste en mocht beginnen op brug. Nina heeft op dit toestel een trainingsachterstand, omdat ze een jaar niet op haar pols kon steunen. Gelukkig heeft ze de afgelopen maanden hard getraind op haar kippen en deze lukte allebei! Daarna begon het wiebelonderdeel: de balk. Maar… Nina staat als een huis op deze 10 centimeter brede balk en heeft een strakke oefening geturnd met een radslag en arabier. Klasse Nina!!! Van de 40 meisjes is zij 10e op dit toestel geworden. Het 3e onderdeel was de vloer. Nina heeft haar mooie oefening laten zien die zij zelf heeft gemaakt met Zoë en Kim. Met een nette arabier-flickflack, arabier-salto en de zelfbedachte dansjes was het een leuke oefening om te zien. Als laatste was  sprong aan de beurt. Niet haar favo toestel, maar ook deze ging best goed. Al met al heeft Nina een hele nette wedstrijd geturnd en mag ze trots zijn op haar prestaties! Zij is 23e geworden van 40 deelneemsters.

Lisa heeft een hele ochtend moet wachten (en het duurde lang!!!) voordat zij eindelijk mocht beginnen. Na de algemene warming-up moest Lisa op balk beginnen. En op de balk beginnen is altijd erg lastig met de zenuwen en zeker als dit je eerste Regiowedstrijd is. Toch had Lisa een mooie 9 van de jury gehad nadat ze er 2x af was gevallen. Daarna was de vloer aan de beurt. Het was erg spannend om op de vierkante vloer op de sound-of-music-muziek haar oefening te doen. Ze heeft de afgelopen weken hartstikke veel getraind en heeft een mooie oefening laten zien. Sprong is voor Nina niet haar leukste toestel, Lisa is juist een ster op sprong! Met een mooie handstandplatval en een huizenhoge salto heeft ze een 13,3 gekregen. Als laatste was brug aan de beurt en met hele hoge zwaaien heeft ze een mooie oefening laten zien op dit toestel. Lisa is uiteindelijk 42e geworden van de 58 meisjes. Helaas kwam Lisa 0,274 punten tekort voor de Districtsfinale.

Beide meiden, jullie hebben het hartstikke goed gedaan! Volgende week zaterdag zijn de meisjes die in de 4e divisie turnen aan de beurt. Zij hebben hun wedstrijd in de turnhal in Hellevoetsluis.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen