We hebben 8 gasten online
Home

toestelfinale Tuco12Afgelopen zaterdag 8 december werd in Spijkenisse de toestelfinales gehouden voor de selectieturnsters die hebben deelgenomen aan de Turncompetitie (Tuco) van Voorne Putten & Rozenburg.  Tijdens de Tuco hebben de turnsters zich kunnen plaatsen om uit te vechten wie de beste is per toestel. Doordat het afhangt van 1 oefening en dus de vorm van het moment zijn er altijd verrassende uitslagen. In de ochtend turnden Lisa, Elisah, Emma, Sam, Micky en Daphne. Lisa had zich geplaatst voor de sprong. Zij heeft een mooie handstand-platval en salto laten zien. Helaas was het niet genoeg voor een podiumplaats. Elisah en Emma hadden zich allebei geplaatst op 3 toestellen: brug, balk en vloer. Op brug heeft Emma weer een mooie salto laten zien en kreeg hiervoor een 12,6. Ook Elisah kreeg een mooi cijfer, terwijl zij er 1x is afgevallen: zij kreeg een 12,2. Daarna kwam de balk… dit is niet het favoriete toestel van beide meisjes op de wedstrijden. Tijdens de trainingen blijven ze met de koprol op de balk, maar tijdens de wedstrijd wil dat niet altijd lukken. Beide meisjes zijn er afgevallen waardoor een podiumplaats niet meer mogelijk was op dit toestel. Daarna het toestel waar ze altijd veel zin in hebben: de vloer. Emma had een hele nette oefening waarbij ze heel gespannen was. Misschien wel de beste oefening die ze dit seizoen heeft laten zien! Alles ging goed, behalve de spagaathandstand. Zonde! Elisah is een ster op de vloer en ze mocht met een 3e plaats een bronzen medaille ophalen. Goed gedaan Elisah, gefeliciteerd!

 

Ook Sam mocht bij deze wedstrijd meedoen. Zij mocht haar mooie brugoefening laten zien waarbij ze met haar salto direct stil stond. Alles ging supergoed, alleen viel ze eraf bij de ophurken waardoor er 1 punt van het cijfer afgaat. Erg jammer, Sam! Ook Micky mocht 1 oefening turnen, namelijk op vloer. Met een nette vloeroefening had zij een 10,0 wat een 3e plaats opleverde. Helaas deden er in deze categorie 5 meisjes mee in plaats van 10 waardoor er maar 2 medailles waren. Micky viel helaas net buiten de prijzen. Ook Daphne zit in deze categorie en zij had ook de pech door op de 3e plaats te belanden op de brug met 0,1 punten verschil met de nummer 2.

 

Na de prijsuitreiking van de ochtendwedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de grensrechter die vorige week is overleden door zinloos geweld. In de middag mochten de grote meiden bepalen wie het beste is op ieder toestel. Petra kon helaas niet meedoen, omdat zij last heeft van een rugblessure. Wie er wel meededen waren Zoë, Nina en Yvet. Zoë mocht op 3 toestellen deelnemen: sprong, brug en vloer. Er werden tijdens deze wedstrijd lootjes getrokken en Zoë mocht op sprong en brug als 1e beginnen. Daar was ze niet erg blij mee J Toch heeft als 1e beginnen ook zo z’n voordelen: je hebt namelijk geen tijd op zenuwachtig te worden! Dit bleek wel toen de prijsuitreiking was. Zoë was 3e geworden op brug, terwijl zij zich als 6e had geplaatst op dit toestel! Nina had een hele grote blaar, waardoor zij geen brugoefening heeft gedaan. Alle energie had zij opgespaard voor de vloer en dit was duidelijk te zien. Nina had een supermooie vloeroefening. Helaas waren er 3 meisjes beter en dus is Nina 4e geworden op 0,25 punten van de nummer 3. Zonde! Yvet is een echte brugturnsters en mocht op dat toestel haar oefening laten zien. In dit niveau ligt het erg dicht bij elkaar en Yvet is 8e geworden op 0,3 punten van de nummer 3. Dit is een heeel klein verschil!

 

Al met al kunnen jullie trots zijn op jullie prestaties. We gaan we lekker trainen op de oefeningen te verbeteren en de vrije oefeningen aan te leren voor de Regiowedstrijden volgend jaar in februari!

Laatst aangepast (zondag, 09 december 2012 21:35)

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen