We hebben 17 gasten online
Home

primavista2012

Op zaterdag 21 maart was de jaarlijkse Prima Vista wedstrijd voor de recreatie-meisjes van Holle Mare. Dit is een andere wedstrijd dan normaal. Bij de Prima Vista wedstrijd weten de kinderen van te voren niet wat ze moeten doen, dit krijgen ze pas op de dag zelf te zien. Er wordt een oefening twee maal voorgeturnd, waarna de meisjes deze zo goed mogelijk moeten onthouden en naturnen.

De wedstrijd begon om 9 uur met de jongste meisjes van 7 en 8 jaar, dit waren Lisa, Zoë en Caitlyn. Het was voor hun nog heel spannend en erg wennen, omdat ze voor het eerst een wedstrijd hadden in een andere gymzaal. Maar tijdens de wedstrijd was de spanning helemaal weg en hadden ze het vooral heel gezellig met elkaar. We begonnen bij brug waar ze goed hadden opgelet en de oefening netjes naturnden. Op de balk werd de oefening heel mooi geturnd met hele strakke armen en een hoge streksprong van de balk af. Bij de mat werd er door alle 3 de meisjes mooie koprollen gemaakt. De ringen waar aan gezwaaid moest worden ging ook netjes en hoog. Als laatst gingen we naar de sprong, waar de ophurken op het kastje heel goed ging. Toen moesten we wachten op de uitslagen (dit duurde best lang). Het was het wachten waard, want tijdens de prijsuitreiking bleek dat Zoë op de 2e plaats was geëindigd en Lisa was zelfs 1e geworden. Caitlyn heeft het ook heel goed gedaan en mag ook zeker trots zijn!

In de volgende ronde deden Lia, Linette en Demi mee en zij begonnen bij brug. De oefening die voor werd gedaan was best lastig. Demi liet hier een hele goede oefening zien. Op de balk ging het heel goed; ze moesten lastige pasjes doen maar gelukkig bleven ze op de balk staan. Op de mat lieten alle meisjes keurige handstanden zien. Aan de ringen lieten ze mooie zwaaien laten zien, vooral Linette kan super hoog zwaaien. Als laatst gingen we naar sprong en hier heeft Lia een mooie ophurken laten zien. Na de prijsuitreiking bleek dat de turnsters niet  in de prijzen waren gevallen, maar ze hebben het wel allemaal heel goed gedaan!

In de derde ronde deden 4 meisjes mee dat waren Marleen, Floor, Nathalie en Roxane. Zij doen vaker mee met wedstrijden, maar toch blijft het altijd spannend. Het is wel heel gezellig met elkaar. Bij de brug werd heel mooi geturnd, Roxane turnde alles heel netjes en wist de oefening helemaal uit haar hoofd. Bij de balk ging het ook heel goed en beiden bleven heel netjes op de balk staan. Nathalie liet op de mat een hele nette handstand en zweefstand zien. Marleen liet super mooie en hoge zwaaien zien aan de ringen waar ook nog een halve draai bij geturnd moest worden. Het laatste toestel was de sprong waar Floor een ophurken deed op het kastje wat er heel goed uitzag. We moesten even wachten op de prijsuitreiking en toen bleek dat Floor 4e was geworden waar ze een mooie bronzen medaille voor op mocht halen. De andere meisjes hadden ook hoge punten behaald!

 

In de volgende ronde deden Stefanie en Rachel mee. Beiden kunnen heel netjes turnen. En dit lieten ze vandaag ook zien. Rachel had goed opgelet toen de oefening werden voorgedaan en deed alles heel netjes na. Stefanie deed dit ook en liet zien dat ze altijd heel gespannen is. Helaas ging het bij de ringen een beetje mis, de halve draai lukte niet helemaal. Maar tijdens de prijsuitreiking bleek dit helemaal niet zo erg te zijn, want Stefanie mocht de gouden medaille ophalen voor de 1e plaats en Rachel mocht een bronzen medaille ophalen voor een 5e plaats. Super goed gedaan!!!

Als laatste deed Anique mee. Ze deed als enigste van onze vereniging mee in deze leeftijdscategorie en heeft gedaan wat ze kon. Ze turnde heel netjes. De ringen waar ze een moeilijke vouwhang moest laten zien, ging heel goed. Bij de sprong moest ze overspreiden wat toch best lastig is en dat deed ze ook keurig. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat ze geen medaille had gewonnen toch mag ze heel trots zijn!

Al met al was het een leuke en gezellig dag en hebben de turnsters van Holle Mare Zwartewaal het heel goed gedaan! Dit belooft wat voor de Clubkampioenschappen

op zaterdag 21 april in de Gaffelaar!

 

De volledige uitslagen vindt u terug bij Download - Uitslagen - Recreatie en het begint met pv

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen