We hebben 31 gasten online
Home

Op zaterdag 26 maart was de jaarlijkse Prima Vista wedstrijd voor de meisjes van Holle Mare.

De Prima Vista wedstrijd is een andere wedstrijd als anders. Bij de Prima Vista wedstrijden weten de kinderen van te voren niet wat ze moeten doen, dit krijgen ze pas op de dag zelf te zien. Er wordt een oefening twee maal voor geturnd, waarna de meiden deze zo goed mogelijk moeten na turnen.

De wedstrijd begon om 9 uur met de jongste meisjes van 7 en 8 jaar, dit waren Linette, Emma, Elisah en Demi. Het was voor de meiden allemaal nog heel spannend en erg wennen, omdat ze voor het eerst een wedstrijd hadden in een andere gymzaal. Ze begonnen bij de ringen, de meiden hadden hele hoge en mooie zwaaien. Vooral de zwaaien van Linette werden erg hoog gewaardeerd en kreeg voor dit toestel maar liefst 13 punten. Emma liet een hele nette balk oefening zien met strakke armen en benen. Ze werd hiervoor beloond met 13.6 punten. Elisah liet een keurige mat oefening zien met een loopsprong die al bijna een spagaatsprong werd. Ze kreeg hiervoor 13.5 punten. Demi die pas sinds februari bij ons op de gym zit, deed voor het eerst mee aan een wedstrijd. Dit was helemaal niet te zien ze deed het hartstikke goed! Bij het ophurken op de kast met streksprong af kreeg ze van de jury maarliefst 12.2 punten wat heel goed is.

In de volgende ronde deed Rachel mee. Rachel liet op brug, balk, mat, ringen en de kast hele goede en nette oefeningen zien. Bij de kast kreeg ze 13.8 punten, hier mag ze heel trots zijn. Na de prijsuitreiking bleek dat ze net naast de medailles zat. Er waren 6 medailles en Rachel is 7e geworden wat erg jammer was, maar ze mag heel trots zijn op wat ze heeft laten zien tijdens deze wedstrijd.

Als laatste mochten Anna, Roxanne, Nathalie en Marleen mee doen met de wedstrijd. Op de sprong hebben de meiden het allemaal heel goed gedaan, ze hebben allemaal boven de 14 punten gehaald wat heel netjes is. Anna liet een keurige balk oefening zien ook hiervoor kreeg ze 14 punten, Roxanne deed de balk oefening net iets netter want zij haalde op de balk maar liefst 14.1 punten. Marleen en Nathalie lieten hele mooie hoge zwaaien zien aan de ringen. Marleen kreeg hier voor 13.1 punten en Nathalie 12.9 wat ook heel netjes is.

Al met al was het een leuke en gezellig dag en hebben de meiden van Holle Mare Zwartewaal het heel goedgedaan!

primavista 2011

De uitslagen zijn te vinden bij de downloads

Laatst aangepast (zondag, 27 maart 2011 11:00)

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen