We hebben 6 gasten online
Home

 

Toestelfinale 2010 1

Toestelfinale 2010 2

Afgelopen zaterdag 11 december deden de selectieturnsters van Holle Mare Zwartewaal mee aan de toestelfinales in Spijkenisse. Naar aanleiding van de resultaten tijdens de turncompetitie zijn de beste turnsters per toestel geselecteerd om uit te maken wie de beste turnster op ieder toestel is. Aan het eind van de ochtend begon de wedstrijd voor de jongste turnsters. Bij Instap, niveau 10 mocht Sam haar opwachting maken op 3 toestellen. Op sprong viel zij net buiten de prijzen, op brug werd zij keurig 2e en op mat mocht zij zelf een gouden medaille ophalen. Hartstikke goed gedaan! Ook Instappers, maar dan niveau 9 zijn Daphne en Micky.

Hun wedstrijd begon op brug met een 5e plaats voor Micky en een 6e plaats voor Daphne. Bij het volgende onderdeel, balk viel Daphne net buiten de prijzen en werd zij 4e. Zij had 0,05 punten te weinig voor een podiumplaats! Op mat hadden beide turnsters een nette oefening wat voor Daphne een zilveren medaille opleverde! Ook op sprong mochten de dames meedoen, wat op zich al een hele prestatie is. Micky werd 9e en Daphne mocht zelfs 2 medailles mee naar huis nemen, want zij werd 3e op dit toestel. Tegelijkertijd mocht Zoë (Pupil I, niveau 8) meedoen aan de brugfinale, waarbij zij met een super salto op een 6e plaats eindigde. Bij Pupil II, niveau 7 deed Nina mee op brug en mat. In dit sterke deelnemersveld is zij op beide toestellen op een 5e plaats geëindigd.

 

Na de kleinste meiden waren de oudere meiden aan de beurt. Met alle toestelfinales hadden Kim en Nikki (Jeugd, niveau 7) een druk programma. Beide dames zaten in de goede “flow” en dit leverde voor beiden 2 medailles op! Op sprong werd Nikki met een super overslag 2e en viel Kim net buiten de prijzen, zij werd 4e. Bij brug lieten Kim en Nikki mooie oefeningen zien met 2 kippen en werden zij 7e en 4e. Op balk maakten Kim en Nikki er een waar feestje van. Ze bleven er allebei op met de losse rol en de radslag. Dit werd dan ook beloond met een 2e plaats voor Kim en een 3e plaats voor Nikki! Op mat was Nikki even de draad van haar oefening kwijt en was ze onderdeeltjes vergeten. Toch behaalde zij nog een 5e plaats. Kim besloot het feestje compleet te maken door eerste op dit onderdeel te worden! Bij de Junioren, niveau 6 was Sharon ook goed op dreef. Met 2 medailles uit 2 toestelfinales heeft zij optimaal geturnd. Door op brug haar tenen te strekken mocht Sharon de bronzen medaille mee naar huis nemen en op sprong werd zij met veruit de beste sprong zelfs kampioen! Ook Jolien deed mee in dezelfde categorie. Ze heeft laten zien dat ze ondanks de blessure aan haar rug haar sprong zelfs tijdens haar wedstrijd nog kan verbeteren! Helaas viel zij net buiten de prijzen en werd zij 4e op sprong met 0,1 punten verschil met de nummer 3! Bij Junioren, niveau 5 deden Lindsey (balk en sprong) en Liese (sprong) mee. Lindsey had een keurige balkoefening maar viel er af met de losse rol. Dit gebeurt haar zelden, en mede hierdoor eindigde zij op de 6e plaats. Op sprong lagen de cijfers heel dicht bij elkaar. Lindsey werd 7e en Liese werd zelfs met een voor haar doen niet zo’n goede sprong 4e. Als laatste deed Esmee (Senioren, niveau 4) mee op sprong. En wat voor sprong!! Met de minste aftrek van iedereen eindigde zij op een 4e plaats.

 

Al met al zijn wij, de trainsters, beretrots op deze prestaties van deze meiden! Ook willen wij de ouders en andere enthousiaste toeschouwers bedanken voor hun support. Op naar de volgende wedstrijd!

De uitslagen staan bij de downloads  en meer foto's kunt u zien in ons online album http://picasaweb.google.com/111207428934616281123/Toestelfinale2010Niveau10InstapPupillen1En2

 

 

Reacties  

 
#1 2010-12-21 15:59
En wij als bestuur zijn trots op jullie allemaal! Wat een prestatie
Quoting
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen