We hebben 8 gasten online
Home

Op 30 maart j.l. startte de cursus in Balans in dorpscentrum de Gaffelaar te Zwartewaal.

12 cursisten in de leeftijd van 63 t/m 80 hadden zich hiervoor ingeschreven.

 P1010883a

Deze cursus werd gesponsord door de gemeente en georganiseerd door GV Holle Mare. Stichting Welzijn en Zorg was het aanspreekpunt voor Brielle.

De 1e bijeenkomst werd bijgewoond door de voorzitter van GV Holle mare, mevrouw Goedendorp, wethouder Borgonjen en Marja v.d. Lugt van Welzijn en Zorg.

 

Zaterdag 2 april was de districtwedstrijd 3e divisie in Amsterdam. Bij deze wedstrijd wordt bepaald wie zich de beste turnster van Zuid-Holland mag noemen in iedere leeftijdscategorie. Je mag alleen meedoen als je je had geplaatst tijdens de regiowedstrijd van begin februari. Voor Holle Mare waren dit Daphne Doolaar en Nina de Wal. Na de halve finale van het NK van vorig weekend, moest Daphne Doolaar (instap, niveau 9) alweer een wedstrijd turnen. Helaas had zij deze week keelontsteking en was daarom niet helemaal fit.  Al om 9 uur moest zij beginnen op vloer waar ze voor haar oefening een 11,4 kreeg. Het tweede onderdeel was sprong. Ze deed overslag over de kast, deze gaat iedere wedstrijd beter en nu kreeg ze een 12,45 – het 11e cijfer op dit toestel! Daarna moest zij haar kunnen laten zien op de brug. Dit ging best goed en haar oefening werd beloond met een 12,55. Op de balk had Daphne een keurige oefening. Helaas viel zij eraf met de koprol, maar met een val kreeg zij nog een 12,55. Als Daphne met een val toch nog zo een hoog cijfer had, betekent dat zij de rest keurig netjes heeft geturnd! In de einduitslag eindigde Daphne op een keurige 19e plaats.

nina daphne

Laatst aangepast (maandag, 04 april 2011 19:06)

 

Op zaterdag 26 maart was de jaarlijkse Prima Vista wedstrijd voor de meisjes van Holle Mare.

De Prima Vista wedstrijd is een andere wedstrijd als anders. Bij de Prima Vista wedstrijden weten de kinderen van te voren niet wat ze moeten doen, dit krijgen ze pas op de dag zelf te zien. Er wordt een oefening twee maal voor geturnd, waarna de meiden deze zo goed mogelijk moeten na turnen.

De wedstrijd begon om 9 uur met de jongste meisjes van 7 en 8 jaar, dit waren Linette, Emma, Elisah en Demi. Het was voor de meiden allemaal nog heel spannend en erg wennen, omdat ze voor het eerst een wedstrijd hadden in een andere gymzaal. Ze begonnen bij de ringen, de meiden hadden hele hoge en mooie zwaaien. Vooral de zwaaien van Linette werden erg hoog gewaardeerd en kreeg voor dit toestel maar liefst 13 punten. Emma liet een hele nette balk oefening zien met strakke armen en benen. Ze werd hiervoor beloond met 13.6 punten. Elisah liet een keurige mat oefening zien met een loopsprong die al bijna een spagaatsprong werd. Ze kreeg hiervoor 13.5 punten. Demi die pas sinds februari bij ons op de gym zit, deed voor het eerst mee aan een wedstrijd. Dit was helemaal niet te zien ze deed het hartstikke goed! Bij het ophurken op de kast met streksprong af kreeg ze van de jury maarliefst 12.2 punten wat heel goed is.

In de volgende ronde deed Rachel mee. Rachel liet op brug, balk, mat, ringen en de kast hele goede en nette oefeningen zien. Bij de kast kreeg ze 13.8 punten, hier mag ze heel trots zijn. Na de prijsuitreiking bleek dat ze net naast de medailles zat. Er waren 6 medailles en Rachel is 7e geworden wat erg jammer was, maar ze mag heel trots zijn op wat ze heeft laten zien tijdens deze wedstrijd.

Als laatste mochten Anna, Roxanne, Nathalie en Marleen mee doen met de wedstrijd. Op de sprong hebben de meiden het allemaal heel goed gedaan, ze hebben allemaal boven de 14 punten gehaald wat heel netjes is. Anna liet een keurige balk oefening zien ook hiervoor kreeg ze 14 punten, Roxanne deed de balk oefening net iets netter want zij haalde op de balk maar liefst 14.1 punten. Marleen en Nathalie lieten hele mooie hoge zwaaien zien aan de ringen. Marleen kreeg hier voor 13.1 punten en Nathalie 12.9 wat ook heel netjes is.

Al met al was het een leuke en gezellig dag en hebben de meiden van Holle Mare Zwartewaal het heel goedgedaan!

primavista 2011

De uitslagen zijn te vinden bij de downloads

Laatst aangepast (zondag, 27 maart 2011 11:00)

 
Op zaterdag 5 februari 2011 waren de regiowedstrijden voor Zoë Krullaars, Nina de Wal en Esmee Wubben. Yvet Wubben en Anne-Fleur van Geest konden helaas niet mee doen i.v.m. een blessure.

Om kwart over 1 begon de warming-up voor Zoë (pupil I, niveau 8) en Nina (pupil II, niveau 7). Voor Zoë was het een spannende dag, omdat zij nog nooit aan een wedstrijd heeft mee gedaan waar zij haar vrije oefening mocht turnen. Dit is een oefening op muziek op een vierkante mat. Aan de start stonden 71 meisjes in haar leeftijdscategorie, dus was er veel concurrentie. Zij begon haar wedstrijd op vloer en dat zag er keurig uit! Precies op de maat van de muziek wist zij haar oefening tot een goed einde te brengen. Met het inturnen op de sprong had ze nog een buikschuiver over de pegasus, maar tijdens de wedstrijd liet Zoë 2 mooie overslagen zien. Het derde toestel was de brug. Tijdens de trainingen gaat het niet zo heel goed op dit toestel, maar nu ging het bijna helemaal goed. Als laatste onderdeel moest Zoë naar het minst favoriete toestel, de balk. Helaas ging het bij de koprol en handstand mis. Deze onderdelen werden niet geteld, waardoor de jury haar een laag cijfer gaf. Uiteindelijk eindigde ze op de 59e plaats. Al met al mag Zoë trots zijn op 3 mooie cijfers! Tijdens de trainingen gaan we er weer keihard tegen aan, om ook het balkcijfer te verbeteren.

 

Tegelijk met Zoë mocht ook Nina laten zien wat ze kan. In een sterk deelnemersveld met 50 turnsters begon ze haar wedstrijd op sprong waar zij een mooie salto liet zien. Daarna kwam de brug, waar zij een mooi cijfer had. Het volgende onderdeel was balk, dit is net als Zoë niet het favoriete toestel van Nina. Ook Nina viel 2x van de balk, waardoor dit cijfer niet heel hoog was. Wel had ze een mooie salto als afsprong bij dit toetsel. Als laatste had zij ook een vrije oefening op de vloer geleerd. Met een mooie arabier - dubbel flickflack en mooie sprongen liet zij een keurige oefening zien precies op de maat van de muziek. Helaas was ze de streksprong hele draai vergeten waardoor het cijfer wat tegenviel.

 

 

Toestelfinale 2010 1

Toestelfinale 2010 2

Afgelopen zaterdag 11 december deden de selectieturnsters van Holle Mare Zwartewaal mee aan de toestelfinales in Spijkenisse. Naar aanleiding van de resultaten tijdens de turncompetitie zijn de beste turnsters per toestel geselecteerd om uit te maken wie de beste turnster op ieder toestel is. Aan het eind van de ochtend begon de wedstrijd voor de jongste turnsters. Bij Instap, niveau 10 mocht Sam haar opwachting maken op 3 toestellen. Op sprong viel zij net buiten de prijzen, op brug werd zij keurig 2e en op mat mocht zij zelf een gouden medaille ophalen. Hartstikke goed gedaan! Ook Instappers, maar dan niveau 9 zijn Daphne en Micky.