We hebben 55 gasten online
Home

toestelfinale Tuco12

Op zaterdag 13 december heeft de Zwartewaalse gymnastiekvereniging deelgenomen aan de toestelfinales van Voorne-Putten Rozenburg in Hellevoetsluis. Tijdens deze wedstrijd doen de beste turnsters per toestel mee die zich hebben geplaatst tijdens de Turncompetitie. Zaterdagochtend was het de beurt aan Saskia, Jill, Myrna, Tess en Lisa. De meisjes hebben het heel goed gedaan, maar helaas net niet goed genoeg voor een medaille. Myrna was een pechvogel door op vloer als 4e te eindigen. Ook Lisa had geen geluk die dag en werd 4e op balk.

 
recreati111-14

Op zaterdag 8 en 29 november is de turncompetitie gehouden voor de recreatie meiden en jongen van Gv. Holle Mare. De turncompetitie bestaat uit twee wedstrijden waarbij de beste een medaille kunnen winnen. Voor de turnster of turner die het hoogste aantal punten heeft na twee wedstrijden is eilandkampioen.

Michelle en Bente mochten de dag openen. Michelle had bij de eerste wedstrijd wat foutjes gemaakt. Dit heeft ze afgelopen zaterdag even recht getrokken ze werd 1e en hiervoor kreeg ze een mooie gouden medaille. Bente was bij de eerste wedstrijd 2e geworden. Afgelopen zaterdag had ze weer veel zin in de wedstrijd en deed goed haar best. Dit werd beloond met een 3e plaats. Toen werd de Eilandkampioen bekend gemaakt. Tot onze grote verbazing bleek Bente dit te zijn en kreeg ze een mooie beker!

 

22-11

 Zaterdag en op zaterdag 22 november werden de Turncompetitie-wedstrijden georganiseerd in rayon Voorne-Putten en Rozenburg. Op deze dagen streden de recreatiemeisjes met keuze-oefenstof en de selectiemeisjes om de medailles en de beker. G.V. Holle Mare uit Zwartewaal was vertegenwoordigd met 13 meisjes. Helaas kon Julia niet meedoen, omdat zij haar sleutelbeen had gebroken. Inmiddels gaat het alweer veel beter en is zij de volgende keer ook weer van de partij! Op beide dagen moesten Anna (Junior H) en Saskia (Instap D1) het spits afbijten. Voor Anna was het voor het eerst dat zij keuze-oefenstof deed, wat betekent dat zij nu de elementen mag turnen waar zij goed in is. Voor Anna is dit goed uitgepakt, mede doordat zij het afgelopen jaar veel nieuwe elementen bijgeleerd heeft. Op de eerste wedstrijd werd zij keurig 3e met een bronzen medaille. Afgelopen zaterdag deed zij er nog een schepje bovenop door 1e te worden in haar categorie. Goed gedaan, Anna!

 

14-6

Afgelopen weekend hebben 10 selectieturnsters deelgenomen aan de Haagse Bosan Cup in Leidschendam. Dit toernooi, georganiseerd door Gymnastiekvereniging Donor Den Haag, is voor turnsters die uitkomen in de 3e, 4e en 5e divisie. Tijdens dit toernooi is er niet alleen een medaille te winnen over de meerkamp, maar worden ook per toestel medailles uitgereikt. Voor de toestelspecialisten een ideaal moment om een medaille te winnen.

 

Op zaterdagmiddag was Lisa (Pupil 1 – D1) als eerste van de Holle Mareturnsters aan de beurt. Op het eerste onderdeel vloer zag je al hoe goed Lisa vooruit is gegaan. In het verleden vergat zij door de zenuwen naar de muziek van de vrije oefening te luisteren, nu ging het perfect op de maat en dacht Lisa er ook nog aan om alle pasjes netjes uit te voeren! Dat was dus al een goed begin en het bleek dat zij op vloer netjes 10e is geëindigd. Daarna gingen we naar het onderdeel sprong. Dat is Lisa haar beste toestel en nu had ze ook een bijna-perfecte salto en een bijna-perfecte overslag laten zien. Zij had ruim 13 punten gehaald en zou dat genoeg zijn voor een medaille? Na 4 toestellen werden de prijswinnaars bekend gemaakt. En ja hoor…. Lisa haar naam werd genoemd! Ze mocht op het hoogste ereschavot staan bij het onderdeel sprong! :D Een hele blije Lisa met een mooie gouden medaille en een hele trotse juf was het gevolg!!!

 

Laatst aangepast (vrijdag, 20 juni 2014 21:18)

 

11-5

Afgelopen zaterdagavond werd de Districtswedstrijd gehouden voor de 4e divisieturnsters. Op deze wedstrijd turnen de beste turnsters van Zuid-Holland in hun eigen categorie. Op basis van hun prestaties op de Regiowedstrijd hadden Daphne (Jeugd-1), Jolien en Yvet (beide Senior) zich geplaatst voor deze wedstrijd. Daphne heeft een bijna foutloze wedstrijd gedraaid. Met een mooie balkoefening (niet eraf gevallen) en een brugoefening zoals alleen Daphne dat kan is zij heel netjes op een 8e plaats geëindigd. Een mooie prestatie waar ze trots op mag zijn!

Tegelijk met Daphne waren Yvet en Jolien aan de beurt. Helaas had Yvet last van haar schouder waardoor zij niet pijnvrij kon turnen. Ondanks haar blessure heeft zij het goed gedaan. Vooral op sprong en vloer ging het boven verwachting goed, terwijl dat niet haar favoriete toestellen zijn. Yvet is op de 13e plaats geëindigd. Jolien had wat pech op deze wedstrijd. Er werden twijfelachtige beslissingen genomen door de juryleden waardoor haar cijfers lager uitvielen dan verwacht. Wel heeft zij voor het eerst een supermooie streksalto voorover op vloer laten zien! Ook haar sprongen over de Pegasus waren netjes en is zij niet van de balk gevallen. Jolien is op een 28e plaats geëindigd.

Laatst aangepast (woensdag, 14 mei 2014 18:58)