We hebben 12 gasten online
Home

Regio Nikki, Kim, Daphne en Micky16-2-13

Afgelopen zaterdag 16 februari waren de laatste turnsters van Holle Mare aan de beurt voor hun Regiowedstrijd 3e divisie. Al heel vroeg mochten Kim en Nikki (Junioren, niveau 5) laten zien wat ze kunnen op sprong, brug, balk en vloer. Helaas was Kim al een hele week geveld door een keelontsteking waardoor ze op de wedstrijd nog niet topfit was. Gelukkig heeft ze alle 4 de toestellen kunnen turnen met op vloer haar zelfgemaakte vrije oefening met leuke choreografie! Voor Nikki was het alweer 2 jaar geleden dat zij een Regiowedstrijd had geturnd. Met weer nieuwe elementen in haar oefeningen heeft ze laten zien dat ze nog steeds vooruit gaat. Ze heeft bijvoorbeeld ½ draai kip op brug laten zien en met haar bruggetje op de balk  stond ze als een huis! Helaas gingen er bij beide dames ook een aantal dingetjes iets minder waardoor zij zich niet hebben geplaatst voor de Districtwedstrijd.

 
9-2-2013

Afgelopen zaterdag vond de regiowedstrijd voor onze 4e divisie turnsters plaats in Hellevoetsluis. Als eerste mochten Stefanie en Sam (pupil 2) het spits afbijten. Voor Stefanie haar aller eerste grote wedstrijd wat altijd een beetje spannend is. Maar zoals zij haar vloeroefening turnde met zoveel enthousiasme en nette gespannen onderdeeltjes  merkte je daar helemaal niks van! Zelfs de koprol op de balk, wat zij een beetje lastig vond afgelopen weken, deed ze met zelfvertrouwen.

Sam was lekker druk deze ochtend: ze stuiterde van het ene naar het andere toestel wat super goed ging. Met een super brug oefening en een huizenhoge salto liet zij zien dat ze op dit toestel een streepje voor heeft! Helaas was de balk dit keer een beetje te smal voor Sam maar beide meiden mogen terug kijken op een geslaagde wedstrijd.

 

Emma en Elisah (pupil 1) mochten beginnen op sprong, wat zij beide een rottoestel vinden. Maar hier was helemaal niks van te merken met de wedstrijd met vier super sprongen begonnen zij de wedstrijd goed. De zenuwen waren dan ook gelijk verdwenen en de blijde gezichten kwamen tevoorschijn. Emma turnde een super salto van de brug en Elisah had geen één stopje! Als laatste toestel de mat, altijd even spannend op zo’n grote vierkante vloer en dan moet je nog naar de muziek luisteren ook. Beide hebben laten zien dat ze deze oefening door het vele oefenen zeker beheersen en dit was te zien, ze hadden er lol in! Het niveau in deze categorie was hoog maar Elisah en Emma hebben laten zien dat zij in dit niveautje horen door in het midden van het klassement te eindigen.

 
Nina en Lisa 2-2-13

Afgelopen zaterdag 2 februari was de regiowedstrijd voor 3e divisie meisjes Instap (8-jarigen) en Jeugd (11 en 12 jarigen). Van onze vereniging deden Nina en Lisa de Wal mee. Al om 7.15 uur gingen we op weg naar Amsterdam. Nina mocht als eerste en mocht beginnen op brug. Nina heeft op dit toestel een trainingsachterstand, omdat ze een jaar niet op haar pols kon steunen. Gelukkig heeft ze de afgelopen maanden hard getraind op haar kippen en deze lukte allebei! Daarna begon het wiebelonderdeel: de balk. Maar… Nina staat als een huis op deze 10 centimeter brede balk en heeft een strakke oefening geturnd met een radslag en arabier. Klasse Nina!!! Van de 40 meisjes is zij 10e op dit toestel geworden. Het 3e onderdeel was de vloer. Nina heeft haar mooie oefening laten zien die zij zelf heeft gemaakt met Zoë en Kim. Met een nette arabier-flickflack, arabier-salto en de zelfbedachte dansjes was het een leuke oefening om te zien. Als laatste was  sprong aan de beurt. Niet haar favo toestel, maar ook deze ging best goed. Al met al heeft Nina een hele nette wedstrijd geturnd en mag ze trots zijn op haar prestaties! Zij is 23e geworden van 40 deelneemsters.

 

Dit jaar moeten wij als vereniging de Prima Vista wedstrijden organiseren. Dit is een wedstrijd waaraan kinderen mee mogen doen van verschillende verenigingen uit Voorne Putten en Rozenburg. Deze kinderen zijn allemaal tussen de 7 en 12 jaar. Vorig jaar hebben wij met veel kinderen van onze vereniging mee gedaan en ook veel medailles gewonnen. Dit jaar hopen we op nog meer deelnemers van onze vereniging en natuurlijk nog meer prijzen. Wij zijn ook nog opzoek naar mensen die ons deze dag willen helpen. Zodat we er een leuke dag van kunnen maken. De wedstrijd zal op 20 april gehouden worden. Zet deze datum vast in je agenda!!! Voor inschrijvingen zullen de briefjes nog volgen.

Nog een belangrijke datum is 9 maart. Deze dag zullen de clubkampioenschappen zijn. Deze wedstrijd is ook in de Gaffelaar. We gaan er vanuit dat jullie allemaal weer mee doen aan de wedstrijd zodat we er met zijn alleen een leuke en gezellige middag van zullen maken.

 
collage

Donderdag 4 januari was het dan eindelijk zo ver, de Springdagen in Middelharnis. Om 10 uur stonden we allemaal klaar bij de Gaffelaar. Helaas kregen wij bericht dat de spiegel van de bus eraf was gereden. Dit gebeurde vlak voordat de bus de Hollemarestraat in reed. Wij besloten naar de bus te lopen. Daar kregen wij het slechte nieuws dat de buschauffeur niet verder wilde rijden. Na een uur wachten kwam er eindelijk een andere bus die ons naar Middelharnis bracht. Ondanks deze vertraging was het nog erg gezellig in de bus en hebben veel liedjes gezongen over knakworsten, 4 cilinder koeien, popcorn en over ping en pong.

Toen we eenmaal in Middelharnis aankwamen zijn we snel het zwembad ingedoken en hebben nog heerlijk een uurtje kunnen zwemmen.

Daarna hebben we lekker  patat met kip nuggets of een frikadel gegeten. Helaas was onze mayo en appelmoes gestolen door andere verenigingen. Na het eten was er een demonstratie op de tumblingbaan en trampoline. Van onze vereniging deden Kim, Nina en Casper mee. Ze lieten hele mooie sprongen zien.