We hebben 38 gasten online
Home

Haagsche Bosan Cup 2013

Afgelopen zaterdag 22 juni en zondag 23 juni werd in Den Haag de Haagse Bosan Cup georganiseerd voor turnsters van de 3e, 4e en 5e divisie. Bij deze wedstrijd wordt er per toestel gestreden om medailles en krijgt de beste allround-turnster een echte cup! Tijdens deze eerste editie was Holle Mare Zwartewaal ook van de partij. Zaterdag was het de beurt aan Daphne, Nina en Kim. Zij zitten in de 3e divisie waarbij de concurrentie hevig is. In al het turngeweld hebben deze meisjes zich goed staande weten te houden. Daphne heeft een nette wedstrijd gehad. Ze had een superhoog cijfer, namelijk een 13,575 voor haar salto en overslag op sprong en voor het eerste lukte de stut 1/2 draai op een wedstrijd! Goed gedaan, Daphne! Nina had een hele mooie vrije oefening met een hoge salto, mooie sprongen en gespannen armen en benen wat werd beloond met een 11,500! Dit leverde een 7e plaats op bij dit toestel. Ook Kim heeft haar beste beentje voorgezet. Op de balk bleef ze er op met haar losse rol en handstand. Op vloer lukte haar series de laatste tijd niet zo goed. Gelukkig had ze op de wedstrijd de smaak te pakken en sprong zij een huizenhoge arabier-flickflack-salto en salto voorover. Kim heeft laten zien dat ook zij nog steeds vooruit gaat!

 
CIMG1552 bewerkt

Afgelopen zaterdag 25 mei was de Districtwedstrijd 4e divisie. Esmee en Yvet (Senior, niveau 5) hadden zich via de Regiowedstrijd geplaatst voor deze wedstrijd. Beide meiden hebben de afgelopen weken hard getraind om de puntjes op de i te zetten bij hun oefeningen. Samen met de scorebordmeisjes Jolien en Petra vertrokken we richting Amsterdam. Om 17.00 uur zou de wedstrijd beginnen, maar de rondes ervoor waren erg ingelopen en dus begon de wedstrijd al om 16.30 uur. Yvet en Esmee startten bij sprong. Op dit toestel kan Esmee erg goed uit de voeten en zij behaalde met haar half in-half uit een 11,650 wat goed was voor een 7e plaats op dit toestel! Ook Yvet sprong een keurige overslag. Daarna kwam Yvet haar favoriete toestel, de brug. Ze turnde nu voor het eerst sinds lange tijd weer een los-om in haar oefening en kreeg daarvoor een 11,000. Voor Esmee is de brug niet het leukste toestel met haar lange benen. Voor haar gevoel ging het erg goed, maar het cijfer bleek achteraf wat tegen te vallen. Door deze teleurstelling ging het ook op de balk niet zoals we hadden gepland en viel Esmee er 2x af. Yvet daarentegen had juist een mooie balkoefening en kreeg daarvoor een 10,200 wat het 7e cijfer was op dit toestel! Het laatste toestel was vloer en beide meiden hebben een mooie oefening laten zien op muziek met hoge salto’s. Uiteindelijk waren de niveauverschillen erg klein. Yvet is op de keurige 9e plaats geëindigd met 43,550 punten! Esmee is door een paar kleine foutjes op balk en brug, maar met mooie oefeningen op sprong en vloer 35e geworden. Goed gedaan meiden!!!

 

Jolien en Petra, heel erg bedankt voor jullie hulp deze wedstrijd! Dit was voor de selectiemeisjes de laatste wedstrijd van het seizoen. Nu gaan zij samen met hun trainsters weer hard trainen om mooie oefeningen te laten zien tijdens de wedstrijden van volgende seizoen!

 

Gymvereniging Holle Mare gaat een nieuwe groep opstarten: turngroep 12+ !!!!

Vanaf dinsdag 14 mei bieden wij turnlessen aan voor meisjes vanaf 12 jaar.
In deze groep is iederen (recreatie en selectie) van harte welkom. Ook als je nog nooit hebt geturnd.

De les zal iedere dinsdag gegeven worden van 18:15 uur tot 19:15 uur door deskundige en gediplomeerde leiding.

5090889-turnen-meisjes-op-achtergrond--vector

 

Op zaterdag 20 maart werd de Prima Vista wedstrijd georganiseerd door G.V. Holle Mare in de Gaffelaar te Zwartewaal. De Prima Vista wedstrijd is een wedstrijd waarbij een oefening twee keer voor wordt geturnd en de turnsters en turners deze zo goed mogelijk na moeten doen.  Deze dag verliep uitstekend dankzij de vele vrijwilligers: het bestuur, de ouders en de voorturnsters en -turners. We willen al deze mensen nogmaals bedanken voor hun inzet zonder deze vrijwilligers was het nooit gelukt om de wedstrijd zo goed te laten verlopen.

Voor de turnsters van G.V. Holle Mare verliep deze dag ook fantastisch. Er deden maar liefst 15 meisjes mee van onze kleine vereniging.

De aller jongste meiden begonnen de dag. Voor hun was het een spannende wedstrijd. Voor het eerst moesten ze tegen meiden turnen van andere verenigingen. Senna J, Suus, Jill, Michelle en Senna K deden mee in de jongste categorie. De meiden hadden er veel zin in en deden goed hun best. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Jill het zo goed had gedaan dat ze de gouden medaille op mocht halen. In de uitslag zagen we dat de andere meiden het ook erg goed hadden gedaan.

Daarna waren Zoë en Caitlyn aan de beurt. Deze meiden hadden er ook veel zin in. Vooral de ringen vinden de meiden erg leuk om te doen en scoren hier ook hoge punten mee. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Zoë een bronzen medaille op mochten halen voor een mooie 6e plaats.

PV2013-1 (2)

Rachel is de enige in haar leeftijdscategorie die mee deed aan de wedstrijd. Rachel heeft super goed haar best gedaan en mooie oefeningen laten zien. Ze was zelf niet helemaal tevreden over haar oefeningen daarom was de verassing ook heel groot dat ze 3e was geworden en een bronzen medaille op mochten halen.

Na de pauze waren Linnete, Demi, Britt en Lia aan de beurt. De meiden hadden alle 4 een super goede dag. Ze turnden alles netjes na wat er werd voor gedaan. Bij Britt lukte zelfs de borstwaartsom aan de brug waar ze vooraf aan de wedstrijd niet veel vertrouwen in had. Hier was ze dan ook heel blij mee. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat er maar liefst 3 meiden een medaille op mochten halen. Linette won de goude medaille! Demi won de bronzen medaille voor de 3e plek en Lia won een bronzen medaille voor een 7e plaats.

Als laatste waren de oudste meiden aan de beurt. Floor, Roxane en Nathalie hadden veel zin in de wedstrijd. Voor Floor en Roxane is het overspreiden over de hoge kast een lastig onderdeel. De meiden besloten om ervoor te gaan en sprongen een perfecte sprong over de kast. Bij het zien van de uitslagen zagen we dat de concurrentie net iets te sterk was voor deze meiden. Natuurlijk hebben ze het super goed gedaan.

We willen alle medaille winaars feliciteren met hun goede prestaties. De andere meiden hebben het ook heel goed gedaan. Al met al was het een gezellig en geslaagde dag.

PV2013-2

 

 
De uitslag van de Prima Vista 2013 is te downloaden bij  "Download -  uitslagen- recreatie"