We hebben 22 gasten online
Home

Grote Gymfeest Kom je ook op ons feestje

Aanstaande zaterdag 4 januari zetten wij onze deuren open voor alle kinderen om het Grote Gymfeest mee te vieren! In de Gaffelaar in Zwartewaal (Christinalaan 2) kunnen kinderen kennis maken met de gymsport. Dit initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) is gratis voor iedereen.

Voor wie en hoe laat?

Het Grote Gymfeest is bedoeld voor iedereen vanaf groep 1 van de basisschool die gymmen leuk vindt of interesse heeft in de gymsport. Je mag ook een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje meenemen. We verdelen het Grote Gymfeest voor de verschillende leeftijdsgroepen:

10.30 – 12.00 uur      jongens en meisjes groep 1, 2 en 3

13.00 – 14.30 uur      jongens en meisjes groep 4, 5 en 6

15.00 – 16.30 uur      jongens en meisjes vanaf groep 7 t/m 18 jaar

Waar?

Onder leiding van onze leiding en vrijwilligers mag jij 1,5 uur lang gymmen op verschillende toestellen in dorpscentrum De Gaffelaar in Zwartewaal (Christinalaan 2). Daarnaast wordt er ook gezorgd voor iets te drinken en een snoepje.

 

Leden en niet-leden zijn allemaal welkom, dus neem je broertjes/zusjes of vriendje/vriendinnetje mee naar dit leuke en sportieve uitje in de Kerstvakantie! Je hoeft je niet aan te melden voor deze dag. Voor vragen kan je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Toestelfinale 2013

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse afsluiting van de Turncompetitie: de toestelfinales voor de selectieturnsters. Op deze wedstrijd wordt bepaald welke turnster de beste is op elk toestel. Al om 9 uur waren Myrna, Tess, Emma, Micky, Daphne en Sam aan de beurt. Myrna en Tess hadden zich geplaatst op sprong. Dit was heel erg spannend en beide meisjes hebben een hele mooie handstand-platval en salto laten zien. Myrna is keurig 5e en Tess is knap 6e geworden. Emma had zich geplaatst op het bibberende toestel balk. Emma moest als alle eerste van de dag op dit toestel en dan is de jury nog heel oplettend en wordt ieder foutje afgestraft. Niet alleen de jury, maar ook Emma was heel scherp en turnde een mooie balkoefening zonder eraf te vallen! Emma is heel netjes als 5e geëindigd. Op vloer waren Micky, Daphne en Sam aan de beurt. Deze meiden hebben samen met 2 meisjes van Olympia bepaald wie het beste is op dit toestel op hun niveau. Ook dit was erg spannend! Daphne was 4e geworden en Sam 5e. Micky had een superdag en heeft alle concurrentes verslagen! Zij mocht met de prijsuitreiking een gouden medaille ophalen. In de 2e ronde was Lisa aan de beurt op de balk. Zij heeft een keurige oefening geturnd, maar is er helaas met de koprol afgevallen. Desondanks is zij op de 8e plaats geëindigd. In de 3e ronde mocht Lisa nog een keer en was Daphne aan de beurt op balk. Lisa heeft twee supersprong gedaan, maar dat was helaas net niet genoeg voor een medaille. Zij is 0,05 punten achter de nummer 3 geëindigd. Daphne had niet haar beste dag op de brug en behaalde een 5e plaats. Als laatste mocht Elisah op brug laten zien wat zij kon. Het inturnen ging niet zo goed, maar de wedstrijd ging een stuk beter. Zij is netjes geëindigd op de 7e plaats.

 

 

 

DSC06103

DSC06118

Afgelopen zaterdag was het zo ver: de laatste turncompetitie in Rozenburg. Voor een aantal meiden was dit extra spannend, omdat ze er goed voor stonden.

Bij de selectieturnsters waren als eerste de Instappers Myrna, Tess, Jill en Julia en de Pupillen II Emma en Elisah aan de beurt. Myrna heeft bij deze laatste wedstrijd aan de juryleden en het publiek laten zien wat ze kan! Het ging erg goed op alle toestellen en heeft van de Instappers van Holle Mare de hoogste score behaald tijdens deze competitie. Waar Myrna een goede dag had, had Tess een beetje een pechdag. Wel heeft zij een mooie rol voorover tot hoekhang laten zien op de brug. Daar moet je heel sterk voor zijn en dat is onze Tess! Jill bleef tijdens de balkoefening met de koprol op de balk staan. Goed gedaan Jill! Ze ging wel de verkeerde kant op tijdens haar oefening, maar dat heeft ze prima opgelost door er aan de andere kant van de balk af te springen. Julia gaat ook iedere wedstrijd weer vooruit en ook deze keer heeft Julia het goed gedaan. Ze had een hele nette balkoefening en ze heeft voor het eerst tijdens de wedstrijd een salto gedaan op de plankoline.

Laatst aangepast (maandag, 02 december 2013 08:48)

 
Pietengym2013-1
Vandaag was het dan zover: Pietengym! Er waren veel kinderen al verkleed als piet. De hulppieten hebben cadeautjes door de schoorsteen gegooid, tegen een schuinvlak opgeklommen, zaklopen, een zo hoog mogelijke stapel maken van cadeaus, over de balk lopen en nog veel meer. Toen we hard aan het oefenen waren werd er ineens heel hard op de deur gebonkt en stonden er twee gympieten in de gymzaal. De pieten hebben met ons mee gegymd, we hebben lekker van de pepernoten gesnoept en tot slot kregen we ook nog een cadeautje.
Meer foto"s kunt u hier bekijken
 

Meteen glimlach die al even stralend is als het pakje zelf showen de selectieturnsters de nieuwe verenigingspakjes!

Nieuwe turnpakjes 2