We hebben 18 gasten online
Home

124141

Zaterdag 12 april vond de Prima Vista wedstrijd plaats in Heenvliet. De Prima Vista wedstrijd is een wedstrijd waarbij een oefening twee keer voor wordt geturnd en de turnsters en turners deze zo goed mogelijk na moeten doen. Van GV. Holle Mare deed mee met 12 deelnemers.

We begonnen de dag met de jongste meiden. Bente, Michelle en Mayra deden voor het eerst mee met een wedstrijd in deze leeftijdscategorie deden 50 kinderen mee. Dit was dus best spannend allemaal. De meisjes wisten de oefeningen goed te onthouden en deden het harstikke goed. Bij de prijsuitreiking bleek dat Bente een bronzen medaille op mocht halen voor een 8e plaats.

In de volgende leeftijdscategorie deden Senna K, Senna J en Suus mee. Deze meiden hadden vorig jaar ook al mee gedaan en wisten dus al een beetje hoe het ging. Toch was het best spannend want je moest de oefeningen goed onthouden. Suus liet een hele nette brug oefening zien dit is dan ook haar favoriete toestel. Senna J had een goede dag en liet keurige oefeningen zien. Deze twee meiden zijn op een 17e en 19e plek geëindigd. Senna J had een top dag deed de oefeningen heel netjes en was heel erg strak. Tijdens de prijsuitreiking bleek zelfs dat ze de gouden medaille op mocht halen. Wat een top prestatie is.

Zoë is de enige in haarleeftijdscategorie die van onze vereniging mee doet. Ze turnde de oefening heel netjes. Na een mooie mat oefening maakte ze op de brug toch een klein foutje. En dachten we dat de medaille kansen weg gegooid waren. Tijdens de prijsuitreiking bleek tot haar eigen verbazing en die van haar trainster dat ze een gouden medaille op mocht halen. Heel knap.

Linette, Demi, Lia en Britt hadden hun vriendin Zoë net een gouden medaille zien winnen en dat wilde zij ook wel. Vooral op brug turnde de meiden allemaal heel netjes. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Lia een bronzen medaille op mocht halen voor een 6e plaats en Linette een bronzen medaille voor een 4e plaats.

Als laatste mocht Lesley onze enige jongen. Voor hem was het de eerste keer dat hij mee deed, was dus ook best spannend. Hij deed het heel erg goed. Vooral aan de ringen laat Lesley mooie zwaaien zien. Lesley is op een mooie 5e plaats geëindigd.

124142
 

1533787_302004673282052_2095358303_n  10150614_302102736605579_583696461_n

Afgelopen zondag 30 maart werd in sporthal de Viergang in Pijnacker een springwedstrijd georganiseerd. Op deze wedstrijd wordt er geturnd op lange mat, trampoline en trampoline kast of pegasus.

In de ochtend begonnen Senna K, Michelle, Saskia en Lesley. Ze hadden er veel zin in en deden het heel erg goed. Ze begonnen op de mat waar ze allemaal mooie oefeningen lieten zien. Daarna gingen we naar de trampoline waar hele hoge sprongen werden gesprongen en als laatst trampoline kast wat ook heel goed ging. Met de prijsuitreiking bleek dat Saskia een gouden en bronzen medaille mocht ophalen voor de mat en trampoline en Senna won een bronzen medaille voor trampoline kast.

In de middag deden Mariska, Demi, Linette, Zoë en Lia mee. Ook deze meiden begonnen op de mat en waren toch wel een beetje zenuwachtig. Dit was nergens voor nodig. Ze lieten keurige oefeningen zien. Daarna gingen we naar de trampoline. We hebben in de training hard op de salto geoefend. Bij alle meiden is deze gelukt, heel knap! Daarna gingen we naar de trampoline kast wat ook goed ging. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Mariska twee keer zilver won op trampoline kast en op de lange mat. Linette won een bronzen medaille op trampoline kast.

Van de selectie meiden deden Esmee en Jolien mee. De meiden hebben ook erg hun best gedaan en hele mooie sprongen laten zien. Jolien heeft twee zilveren medailles gewonnen op mat en trampoline pegasus. Voor Esmee die in het hoogste niveau mee deed was de concurrentie net iets te sterk. Ze stond net naast het podium op het onderdeel mat.

 

8-3-2014

Afgelopen zaterdag vonden de Clubkampioenschappen plaats van onze vereniging. De wedstrijd begon met de selectiemeisjes. Vorige week hadden zij de Regiowedstrijden, dus zij waren al in goede vorm en goed voorbereid. Dit jaar hebben zij tijdens de Clubkampioenschappen voor het eerst ook hun vrije oefeningen gedaan op de vloer. Het was even wennen, maar het publiek vond het erg mooi om te zien! Nadat de selectiewedstrijd klaar was, begon de recreatiewedstrijd. Onder leiding van Yvet hebben deze meisjes en jongen hun oefeningen goed voorbereid te afgelopen periode. Op de sprong, brug, balk en mat hebben zij mooie oefeningen laten zien aan de juryleden. Toen iedereen 4 toestellen had gedaan was het tijd voor de spannende prijsuitreiking!

 

 

collage 1

Afgelopen weekend werd in de turnhal in Hellevoetsluis de Regiowedstrijd georganiseerd voor de 4e divisie turnsters uit Zuid-Holland-Zuid. Voor 13 selectieturnsters van Holle Mare waren het spannende dagen! Als zij hoog genoeg eindigen plaatsen zij zich voor de Districtwedstrijd. Op zaterdagavond begonnen de Senioren Yvet, Jolien en Esmee. Yvet had een goede wedstrijd zonder hele grote fouten. Op haar favoriete toestel blonk zij uit met een 3e plaats op dat toestel. Jolien haar favoriete toestel is en blijft balk en ook nu liet zij dat weer zien. Op dit toestel werd Jolien namelijk 3e. Terwijl bij Esmee vloer haar favoriete toestel is. Zij werd 4e op vloer. Helaas ging balk wat minder. Uiteindelijk is Yvet 10e geëindigd, Jolien 12e en Esmee 16e. In deze ronde is Yvet door naar de Districtwedstrijd en staat Jolien reserve. Ook Emma, Elisah en Lisa waren die avond van de partij. Niet om zelf te turnen, maar om de wedstrijdorganisatie te helpen met het heen en weer brengen van jurybriefjes. Goed gedaan meiden!

 Collage 2

Op de vroege zondagochtend waren Daphne, Micky en Sam aan de beurt. Daphne had zo een dag dat alles lukte met als hoogtepunt een supermooie brugoefening. Zij is op dit toestel ook de beste van de categorie! Micky heeft ook 3 goede toestellen geturnd. Helaas ging brug wat minder waardoor zij op dat toestel wat punten heeft verloren. Wat voor Micky geldt, dan geldt eigenlijk ook voor Sam. Zij heeft het ook laten liggen op brug. Wel heeft Sam voor het eerste op een wedstrijd half in – half uit gedaan op de pegasus. Heel goed gedaan Sam! Op brug gaan Micky en Sam nog heel hard op oefenen zodat dat de volgende keer ook goed gaat. Alle 3 de meisjes zijn op de balk blijven staan, waardoor wij binnenkort door Jolien worden getrakteerd op taart! Uiteindelijk miste Daphne op 0,3 punten een medaille met een 5e plaats. Wel is zij door naar de Districtfinale en staat Micky eerste reserve. Sam is net achter Micky op een 10e plaats geëindigd.

 

 

Grote gymfeest 4-1-14

Afgelopen zaterdag 4 januari hebben wij het Grote Gymfeest gegeven. Dit landelijk initiatief van de KNGU is georganiseerd om de jeugd kennis te laten maken met de gymsport en om kinderen meer te laten bewegen. Halverwege de ochtend heeft het bestuur en de leiding samen met een aantal vrijwilligers de zaal feestelijk versierd. Zo rond half 11 druppelden de eerste kindjes binnen uit de groepen 1, 2 en 3 van de bassischool. Zij hebben gesprongen op de trampoline, gezwaaid aan de brug, geschommeld op de dikke mat, gelopen over een wiebelige bank en gegooid met pittenzakjes en ringen. In de middag waren de meisjes en jongens aan de beurt uit de groepen 4 tot en met 8. Voor hun hadden de vrijwilligers een nieuwe toestelopstelling gemaakt in de zaal. Zo hebben zij gezwaaid aan de trapeze, geturnd op de echte spanbrug, moeilijke dingen laten zien op de dunne balk en gesprongen op de trampoline. Tussendoor was er gezorgd voor een bekertje limonade en een snoepje en toen de feestvierders naar huis gingen, kregen zij een mooie kleurplaat en een ballon. Aan het eind van de middag hebben alle vrijwilligers de toestellen weer afgebroken en had Peter een lekkere ijstaart voor iedereen klaar staan. Ben je ook benieuwd geworden naar de gymsport. Kom eens langs tijdens één van onze lessen of kijk op deze website voor meer informatie.